Sascha Smeets

Fotograaf/Kunstenaar


Sascha Smeets, in 1968 geboren in Valkenburg, wist van jongs af aan dat ze graag wilde creëren en eigenlijk wilde zij het liefst naar de toneelschool of kunstacademie gaan. Maar haar ouders zagen haar liever een opleiding doen die baanzeker was.

Sascha woont in Zeist en heeft daar haar eigen atelier. De afgelopen tien jaar is zij voornamelijk bezig geweest met fotografie, Portretten en Photoart.

Sinds een paar jaar is zij actief met schilderen, zij schildert abstract, vanuit haar intuïtie en gevoel. Haar schilderijen zijn haar dagboek, sascha schrijft haar verhaal met kleuren en vormen op canvas. De vorm is haar uitgangspunt en de kleuren worden intuïtief gekozen. Haar werken zijn rechtstreeks geïnspireerd op een gebeurtenis of een persoon of een gevoel. Verder is het aan het schilderproces hoe het schilderij er uiteindelijk uit komt te zien. Dit proces ligt niet vast. Soms heeft dit als consequentie dat een schilderij in vergevorderd stadium overschilderd wordt en tot een geheel nieuw schilderij leidt omdat zij het schilderij niet goed genoeg vindt.

Sascha is een autodidact. Ze is nieuwsgierig, gaat graag uitdagingen aan en ze houdt ervan om dingen zelfstandig te ontdekken. los van iedere begeleiding door een docent, organisatie of opleiding. Het door Sascha gebruikte materiaal is acryl en deze wordt toegepast op linnen, canvas of papier. Verder houdt zij van mixed media en verwerkt zij verschillende materialen in haar werken; stof, papier, karton, bladeren uit de natuur, zand, steentjes……

Sascha is een gepassioneerd schilder, die haar gevoel en gedachten op het doek overbrengt.


Atelier Sascha Smeets

Lyceumlaan 7

3707 EA Zeist

06-29456138

saschasmeets1968@gmail.com

www.ateliersaschasmeets.blogspot.com